2011-04-18
Tiden går verkligen fort. Denna vecka är valparna 8 veckor gamla och 3 valpar ska flytta hem till sina familjer. Nu är det full fart på alla valparna, det är mycket lek, bus och små tjuvnyp. En svans eller ett öra kan ibland vara svårt att motstå. Så det skälls och morras en hel del, men när det är tid för vila då är man bästisar igen.
Alla dessa små personlighet... vi kommer att sakna er enormt mycket, men vi är övertygade att ni kommer att få det bra i era nya familjer :)

2011-04-03
Nu är det klart var alla valparna hamnar. Två stannar i Kareby (inkl vår egen Kiara), en till Sävedalen, en till Linköping och den sista hamnar i Edsbyn! Tack till alla som hjälp till med att ”promota” våra valpar på Facebook och annat sätt!!!. Valparna tillbringar numer all vaken tid med oss i entré planet och är nere i ”valprummet” på natten. De ökar jämn i vikt med c:a 1 kg i veckan, Caspian är fortsatt tyngst med 5,7 kg.

2011-03-21
Nu i helgen har flera valpköpare varit här och träffat sina nya familjemedlemmar. Caspian är den enda valpen som ännu inte är tingad, han väntar med spänning på vilken familj han skall hamna i ;) Valparna blev också vägda i helgen, de väger mellan 2,8- 3,3 kg (Caspain leder viktligan).

2011-03-12
Nya bilder på alla valparna! Det är börjar bli roligt att kela med de små, för man märker att de uppskattar det och vill ha mer...

2011-03-07
Nu går Caspian på stapplande ben, de andra försöker också men är inte riktigt där ännu.

2011-03-04
Idag har några öppnat ögonen för första gången! Annars så händer det inte så mycket mer än att de växer och frodas, de har samtliga fördubblat sin vikt efter första veckan.

2011-02-27 Nu har valparnas fått sina namn. Vi har tagit namnen från sagans värld, första hanen heter Caspian (från Narnia) andra hanen heter Baloo (Djungelboken).
Tikarna heter Bianca (Bernard & Bianca), andra tiken Alice (Alice i underlandet) och den tredje tiken heter Kiara (Lejonkungen 2).

2011-02-26
Valparna växer och frodas, det verkar som om de som vägde lite mindre vid födseln ökar mer än de som var större. Vikten på valparna är nu mellan 720- 890g.

2011-02-25
Nu har Sadie förstått hur hon både skall ge det valparna behöver och även kunna slappna av för egen del. Valparna växer och frodas och kan nu även ligga och sova utan att de har närkontakt med mamma.

2011-02-24
Valparna växer och får sina sporrar borttagna. Sadie är lite stressad av att vara nybliven mamma och testar sig fram till hur man bäst skall hantera de små.

2011-02-23
Äntligen dax för födsel (en dag före utsatt tid). Efter att den första valpen var lite smärtsam att krysta ut så gick det som på löpande band med resten.Totalt blev det 5 valpar, 3 tikar och 2 hanar.

SShK SShK Valpsida
Design by Patrick Langton